Обобщено описание на работата, която извършва изпълнителя на
длъжността:
1. Обслужва гостите на заведението, като приготвя поръчаните
напитки и коктейли.
Трудови задачи и задължения, характеризиращи описанието на
длъжността:
2. Приема поръчките от клиентите и сервитьорите за напитки.
3. Приготвя напитките според рецептурните правила и спазвайки
грамажите.
4. Измива употребяваните чаши и друга посуда, използвана на бара,
спазвайки санитарно-хигиенните норми.
5. Следи за наличието на необходимите напитки и други съставки в
склада към бара и при изчерпването им съставя заявка за
доставка.
6. Приема парични суми /в брой, кредитни карти, ваучери и др./,
издава касови бележки и при поискване фактури за платените
сметки.
7. Отчита оборота след приключване на работа.
8. Поддържа добър търговски вид в района , в който работи, и
поддържа хигиената.
9. Изпълнява и други конкретно възложени задачи, присъщи за
изпълняваните от него задължения.
1. Носи отговорност за опазване на повереното му имущество -
техника, инвентар, продукти.
2. Носи отговорност при лошо обслужване и неправилно оформени
сметки.
3. Носи отговорност при некачествено приготвени напитки.
4. Работникът е длъжен да спазва утвърдените в предприятието
правила за здравословни и безопасни условия на труд и правилата за
противопожарна безопасност, санитарно-хигиенните изисквания при
работа с храни и напитки.
5. Следи за стриктно спазване на санитарно-хигиенните
изисквания.
6. При изпълнение на своите задължения работникът е длъжен да не
разпространява информация от личен характер, която би могла да
накърни личното достойнство на ръководител, работник или служител в
предприятието. Да бъде лоялен към работодателя, като не
злоупотребява с неговото доверие и не разпространява поверителни за
него сведения, както и да пази доброто име на работодателя. Длъжен
е да не разпространява сведения, факти и информация, определени
като фирмена или търговска тайна.
За резултатите от трудовата дейност:
7. При изпълнение на задълженията си работникът носи отговорност
за:
- качеството на извършената работа;
- спазване на трудовата дисциплина;
- бързината на обслужване;
1. Длъжността е на пряко подчинение на Мениджър/ Салонен Управителя
на заведението.
2. В процеса на работата взаимодейства с работниците в кухнята,
снабдителите и сервитьорите.
3. Получава задачи от Салонния управител на заведението.
Телефон: +359878666090