Уебинари „Стратегии за справяне със стрес в условия на предизвикателства“

Предложените обучения обединяват идеите и философията на Фокусирания към ресурси и решения подход. Всяко едно от тях представлява уникална разработка, която:
- залага на качеството;
- е съобразена с нуждата за справяне с новостите в ежедневието ни;
- ни помага да се справяме с предизвикателните ситуации, които срещаме.

Както и при други дейности на ПИК център, така и в обучителния процес, ние прилагаме разнообразни провокации и подходи за развиване на практически способности и умения на участниците. Използваме иновативни моменти , както и последните психологически разработки за стимулиране на индивидуалните ресурси и собственото мислене.

В нашите обучения участниците успяват по-пълноценно да разгърнат своя творчески потенциал, да се „заредят“ за дълъг период от време и, по-мотивирани, активно да прилагат предложените идеи както индивидуално, така и в група.

HRW 2019
16:00 – 17:00 ч.
Психично здраве в ситуация на предизвикателства
В това обучение, участниците ще придобият идея как да постигнат по-здравословен баланс между работа и личен живот в настоящия период на предизвикателства. Ще засегнем следните теми:
 • Несигурност, стрес, неизбежната промяна в нашето ежедневие – как хората да реагират адекватно на промените, за да поддържат добро психично здраве;
 • Какви са основите за изграждане на ефективен работен ден вкъщи и какви техники може да използваме за това;
 • Кои са условията, създаващи неефективност в ежедневието, в зависимост от начина на възприемане на необичайната ситуация;
 • Как се променят подходите за управление на времето;
 • Как да си изградим психологичен имунитет;
 • Как да се справим с предизвикателствата на дистанционната работа и родителството;
 • Практически идеи за поддържане на добро мисловно и психическо състояние в ситуация на социална изолация.

Цена: 20 лв. с ДДС.
HRW 2019
16:00 – 17:00
Нови стратегии за справяне със стреса
Новите необичайни ситуации изискват и нови психологични подходи за справяне с тях. Подобно е и при стреса. В това обучение ще представим:
 • Варианти на преживяване на стрес и как можем да се справяме по-лесно с тях;
 • Психологични упражнения, които могат да редуцират равнището на стрес;
 • Какво да правим и какво да не правим, за да се справяме по-успешно със стресовите ситуации, които все по-често срещаме;
 • Индивидуални подходи и групови практики като медитация, mindfulness и др., които се предлагат на нашето внимание.

Цена: 20 лв. с ДДС.
HRW 2019
16:00 – 17:00 ч.
Идеи за реадаптация при връщане в офиса
След пандемия животът не свършва. Но как да се презаредим професионално? Връщането в офиса изисква нов подход към себе си и нови идеи за справяне с непрекъснато прииждащите необичайни и непознати ситуации. Ще научим:
 • Необичайни психологични стратегии за изграждане на повече гъвкавост и устойчивост;
 • Идеи за справяне с предстоящите предизвикателства на възобновяването на работата в офиса и непрекъснатата промяна на изискванията от страна на организацията;
 • Психологични подходи за по-добра адаптация и ре-адаптация към работното място.

Цена: 20 лв. с ДДС.
HRW 2019
16:00 – 17:00
Как ефективно да преодоляваме тревожността и депресията
Непрекъснато променящата се ситуация напоследък често провокира неприятни преживявания, които могат да се усилят на моменти и да упорстват за дълги периоди от време. Вниманието в това обучение ще бъде насочено към:
 • Характеристиките на подобни състояния;
 • Какви подходи могат да бъдат използвани за тяхното преодоляване;
 • Какви провокации може да крие едно подобно психично преживяване;
 • Какво е подходящо да се прави като психологическа работа и грижа за себе си в състояния на тревожност и депресия.

Цена: 20 лв. с ДДС.
HRW 2019
16:00 – 17:00 ч.
Фокусиран към решения подход за преодоляване на панически атаки
В това обучение ще бъдат разгледани идеи за справяне със силни емоционални преживявания, които ни разтърсват в собственото ни всекидневие.
 • Как тези състояния биха могли да бъдат контролирани, за да успеем оптимално да се справяме с изискванията на съвременните предизвикателни ситуации;
 • Психологични упражнения, които могат да помогнат за преодоляване и минимизиране на състоянията на паника, през които всеки от нас може да премине.

Цена: 20 лв. с ДДС.

Водещ

Няколко думи за презентатора:
Боян Страхилов е психолог с повече от 30-годишен опит в психотерапията, консултирането, коучинга и обученията. Той въвежда Фокусирания към решения психологически подход в България. Повече от 10 години, Боян заедно със своите колеги от ПИК Център, развива и предоставя услуги по Програми за подпомагане на служители в България (англ. EAP – Employee Assistance Programs). Те са новатори за България в тази област. Сега е Изпълнителен директор на ПИК Център – българският доставчик на EAP услуги. През свободното си време Боян обича да пътува, да лови риба и да се забавлява заедно с дъщеря си.
Боян Страхилов

Регистрация


Обученията се провеждат по предварително определена програма или по поръчка.

Продължителност на едно обучение – 60 мин.

За организиране на обучения на групи, моля свържете се с нас:
E: events@jobtiger.bg
T: 02/ 49 180 11 / 13 / 22.

За нас

За ПИК център
В ПИК център* предоставяме психологично консултиране, коучинг, терапия, обучения и подкрепа. Помагаме ви да се справяте с трудни маменти, да изграждате по-добри взаимоотношения, да постигате позитивни промени и емоционален комфорт. Подкрепяме развиването на нови умения и ресурси. Използваме специализиран иновативен метод, който следва конструктивистка философия и системен подход. Той е известен като Фокусиран към решения подход.
 
За JobTiger
Екипът на JobTiger включва обучени и високо квалифицирани специалисти в две основни направления – човешки ресурси и организиране на събития. Експертите ни в областта на човешките ресурси са специализирани да предоставят услуги, както на компании, които търсят нови служители и управляват персонал, така и на индивидуални потребители, които търсят нова месторабота и се нуждаят от лично или групово кариерно консултиране. За организирането на най-мащабните и успешни кариерни събития в страната се грижи екип от специалисти с дългогодишен опит в областите event management, дигитален маркетинг, дизайн, криейтив и визуализация и PR.

Контакти

За повече информация можете да се свържете с екипа на JobTiger:
02/ 49 180 11 / 13 / 22
Организатори