Schwarz IT Bulgaria
bg.it.schwarz над 300 служителя

Компания

Schwarz IT България е дигиталното сърце на глобалната ритейл група Schwarz. Компанията заема ключово място в група Schwarz и е интегрирана част от Schwarz IT Германия, с които работи на принципа на равнопоставени компании и колеги.

Нашата работодателска политика е насочена към това да даваме възможности за израстване на служителите. Над 80% от служителите са вътрешно повишени при това за кратък период от време. За 3 години част от екипа бива повишен с поне 2 кариерни стъпки.

Следваме вътрешна политика за окуражаване назначаването на жени в компанията. В момента имаме 40% дял на жените в екипа, включително и на ръководни позиции, като нашата цел е този процент да продължава да расте.

Важна кауза за Schwarz IT България е завръщането на българи от чужбина и работим усърдно в тази посока. При нас вече работят не малко специалисти, които се присъединиха в екипа ни, след като развиват успешни кариери в Западна Европа.

Ние помагаме на служителите да натрупат опит и знание, да се развиват и да достигат до високи позиции в компанията. Имаме щастието да сме изградили много и успешни звена, около които развиваме академии и организираме курсове, с които повишаваме познанията и уменията на служителите си.

Въвеждащата ни програма за служители е с фокус те да бъдат близо до бизнеса и да научат как да бъдат полезни на техния вътрешен клиент. Това включва работа в магазините от групата Schwarz, централните складове и логистичните бази, активно участие в т. нар. hot days – дните около Великден и Коледа, когато натоварването в магазините е извънредно. Целта на тази програма е по време на първата една година в компанията всеки служител да има близък достъп до бизнеса, който обслужва.

ITCD 2024 Employers
Zaplatomer Banner