За два дни над 125 компании ще предложат работа и стаж за младите хора в началото на кариерата си

вторник, 12 март 2019
Всяка година най-мащабният кариерен форум „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ събира на едно място работодатели и млади хора в осем български града

На 12 март в 10:00ч. на ет. 3 в Национален дворец на културата се състоя откриването на осемнадесетото издание на най-големия форум за студентски стаж и кариера „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ 2019.

В откриването взеха участие г-н Лазар Лазаров, заместник-министър на труда и социалната политика, г-н Петър Николов – заместник-министър на образованието и науката, г-жа Елка Димитрова, директор дирекция „Политика на пазара на труда и трудова мобилност“, г-н Тодор Чобанов – заместник-кмет по направление „Култура, образование, спорт и превенция на зависимостите“, г-жа Десислава Игнатова – началник отдел „Посреднически услуги“ към Агенция по заетостта, г-н Еммануел Артур, изпълнителен директор на Нестле България и г-н Светлозар Петров, управител на JobTiger.

Те поздравиха работодателите на щандовете и посетителите на изложението и пожелаха успех на тазгодишното издание на форума.

„Този форум е изключително важен, защото осигурява на младите хора бърз преход от образователната система към заетост. Той допринася за задържането на младите висшисти в нашата страна. Чрез тези инициативи можем да заключим, че младите хора до 24 години са най-малко застрашената група от безработица в страната.“ - изтъкна г-н Лазар Лазаров, заместник-министър на труда и социалната политика.

„Форумът е най-голямото и значимо кариерно изложение в България от 18 години. За това има заслуга и фактът, че се организира не на база университети, а на база академични градове. Това дава по-добра възможност на млади специалисти от различни висши учебни заведения да се срещнат с множество утвърдени и доказани работодатели на едно място, същевременно позволявайки на компаниите с едно участие да се свържат с хиляди амбициозни студенти и експерти, които търсят сериозна кариерна реализация. Броят на реализираните през форума студенти е 45000. Това доказва, че бизнесът има интерес към наемането на работа на млади хора." - подчерта Петров.

„Нестле развива своята бизнес дейност тук само от 25 години, но през последните 20 години сме се фокусирали и отдали на работата си С и ЗА младите хора. Защото в Нестле вярваме, че помагайки на младите да се подготвят за началото на кариерата си, допринасяме за развитието на българското общество. Искам да пожелая на всички млади хора - мечтайте смело, целете се високо, защото всичко е възможно!“. Това сподели изпълнителният директор на Нестле България Емануел Артур.

Форумът ще се проведе в рамките на два дни в София – на 12 и 13 март от 10:00 ч. до 18:00 ч., в НДК, на ет. 3 и 4. Основна цел на събитието е да срещне работодателите с техните потенциални служители, а студенти и млади специалисти да открият възможности за реализация. Освен срещата с работодатели на щандовете, всеки посетител ще има възможността да получи съвет как да се представи на интервю по време на тестови интервюта на щанда на JobTiger, а в рамките на CV работилницата на Нестле България – да зададе въпроси за съставянето на CV. Част от програмата е и възможността посетителите да проверят нивото си на английски език в специално обособени кътове на езикови училища Intellect.

„Национални дни на кариерата“ 2019 ще се проведе за 18-та година между 12 март и 8 април в осем академични града – София, Варна, Бургас, Русе, Свищов, Велико Търново, Габрово и Пловдив. Една от уникалните характеристики на събитието е, че по време на него се предлагат работни места не само в най-големите икономически центрове, но и в по-малки населени места, покривайки голяма част от българските региони.

Всяка година „Национални дни на кариерата“ се посещава от между 10 и 15 хиляди млади хора, като средно един на всеки шест посетители успешно започва работа или стаж. Това означава, че посещението на студентите и завършилите специалисти на форума им дава добър шанс за старт в кариерата и то в едни от най-добрите компании в страната. Като резултат от това през годините над 45000 души са намерили работа или стаж. Това е особено важно сега, когато намирането на нужните служители вече е въпрос на оцеляване за не един бизнес в България.

До края на форума, в събитията в цялата страна ще се включат близо 180 компании. Те ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След софийското събитие, кариерният форум продължава във:

Варна – 18 март, Дворец на културата и спорта;
Бургас – 20 март, Бургаски свободен университет;
Русе – 25 март, Русенски университет „Ангел Кънчев";
Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;
Велико Търново – 1 април, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус;
Габрово – 3 април, Технически университет, Библиотека;
Пловдив – 8 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

Организатор на форума е JobTiger, а дългогодишен партньор – Нестле България.

За организаторите

За JobTiger
JobTiger стартира като първия кариерен сайт в България, създаден през 2000 г.
След близо 18 години работа компанията се разви като първата в България, предлагаща комплексно HR обслужване на клиентите си с международни опит и ноу-хау. Ние имаме над 30 000 клиенти и работим с повече от 325 000 кандидати за работа. През годините развихме дейността си в посока изграждане на утвърдена HR агенция с иновативен и икономически ефективен подход. Освен с портала за работа JobTiger.bg, пълен набор от услуги по подбор на персонал и отдаването на хора на временна работа, екипът ни се гордее и с това, че е най-големият организатор на събития в страната, сред които най-мащабният кариерен форум в България – „Национални дни на кариерата” и първият изцяло онлайн форум „Виртуални дни на кариерата“. Специалистите в JobTiger провеждат и редица обучения, HR конференции, а през последните години компанията предлага пълен набор от Employer Branding активности на своите клиенти. Сред успешните проекти на JobTiger е и Audit Advice Associates (AAA) - първата компания в България, специализирана в HR одит. Пълният набор от услуги, които JobTiger предлага, можете да видите на JobTiger.net

За основния партньор Нестле България
Нестле България е основен партньор на „Национални дни на кариерата – Добра кариера, Добър живот“ за 16-та поредна година. Компанията вече 25 години е стратегически инвеститор и помага на младите специалисти в страната да открият своя кариерен път и да се развиват в желаната професионална сфера. Нестле България развива своите стажантски и практикантски програми вече повече от 20 години. Като част от инициативата „Нестле се нуждае от младите хора“ за периода 2014 – 2018 г. компанията осигури възможност за работа, стаж или практика на над 550 млади хора до 30-годишна възраст и организира над 300 събития, насочени към подобряване на готовността на младите хора в техните първи кариерни стъпки. И през тази година на щанда на Нестле България всички посетители на кариерния форум ще имат възможността да се срещнат с мениджъри на ръководни позиции в компанията и да чуят каква е формулата на успеха от първо лице. В специално организираната CV работилница младежите ще могат да се посъветват с представителите на Нестле България и да им зададат въпроси, свързани с кариерните възможности в компанията.

Медийни партньори: Legion Run, Кариери, Аз мога тук и сега, Кариера за теб, Buljobs, 9 academy, Международната награда на херцога на Единбург – България, Able Mentor, сп. Журнал за жената, Uchi.bg, teenews.eu, Design weekend 2019, сп. Българска Наука, JobTiger.tv, HRrindustry.bg, езикови училища Intellect, ISIC България.

За допълнителна информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:
www.JobTiger.bg
E: events@jobtiger.bg